Logo

Thyges gode sandkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g margarine
500 g sukker
500 g hvedemel
evt. 50 - 75 g mørk chokolade skåret i små stykker
10-12 æg

Margarine og æg tages ud af køleskabet mindst 1 time før man går i gang med at lave dejen.
Margarine og sukker røres sammen med håndmikser/piskeris - længe og meget grundig.
3 æg tilsættes og røres i dejen - grundigt.
De resterende æg deles, og blommerne tilsættes to ad gangen - der røres grundigt for hver tilsætning af blommer.
Melet tilsættes lidt ad gangen - der røres grundigt hver gang.
Hvis der skal chokolade i kagerne, skæres chokoladen lige fra køleskabet og blandes i melet inden tilsætning.
2 bageforme smøres og meles.
Ovnen varmes op til 200°C.
Æggehviderne piskes HELT stive og vendes FORSIGTIGT i dejen (med
en stor grydeske), til alle hviderne er opsuget, og dejen er helt ensartet.
Dejen fordeles i de to smurte forme.
Sandkagerne bages først 15 min. ved 200°C og derefter ca. 1 time og 15 min. ved 150°C.
Når bagetiden er ved at være til ende, kan man prøve at stikke i
kagerne med en strikkepind.
Hvis der ikke hænger noget fast i strikkepinden, er kagerne færdige. Kagerne hviler et par minutter i formene og tages forsigtigt ud.
De lægges først til afkøling på siden på et skærebræt 10-15 minutter.
(vendes evt. fra side til side et par gange) og afkøles derefter helt på
en bagerist.
På denne måde undgås at kagerne falder fra hinanden / bliver klæge osv., og de falder heller ikke så let sammen.

God fornøjelse - og husk at det vigtigste er at røre grundigt.
Sandkagen serveres morgen - middag - aften. Gerne med cognac eller
likør som tilbehør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.780 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her