Logo

Torvebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g margarine eller smør
2 ½ dl vand
2 ½ dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
½ dl sirup
ca. 1.4 l. brødmel af alle fire kornsorter

1 spsk sesamfrø
1 spsk mørke birkes
1 spsk lyse birkes
1 spsk kommen

Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Hæld vand og mælk i og lun det til 37º.
Smuldr gæren i dejfadet og rør den ud i lidt af mælkeblandingen.
Tilsæt resten samt, sirup og størstedelen af melet.
Ælt dejen og lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
Del dejen i to dele.
Rul dem ud og form dem til fem normalt store boller samt en bolle i dobbeltstørrelse.
Læg den store bolle i midten og de små udenom.
Hæver på en bageplade dækket med papir og pensles med lidt mælk, Drys sesamfrø, birkes og kommen over.
Drys lidt hvedemel over den store bolle og snit den et par gange.
Bages midt i ovnen ved 200º i ca. 20 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her