Logo

Toscakage - Toscatærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Opskrift på herlig kage med mandelglasur og evt. smag af appelsin

100 g smør

2 æg

125 g sukker (1,5 dl)

125 g hvedemel (2 dl)

1 tsk bagepulver

0,5 dl fløde el. mælk

Mandelglasur:

75 g smør

75 g sukker (1 dl)

1 spsk hvedemel

2 spsk fløde (el. mælk)

100 g smuttede, skivede mandler

Springform 24 cm

 

Tænd ovnen på 175°C. Smør springformen.

Smelt smørret og lad det køle lidt af.

Pisk æg og sukker godt.

Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen sammen med smeltet smør og fløde.

Hæld dejen i den smurte form og bag den 20- 25 min. på en af de nederste ribber i ovnen.

Lav imens glasuren klar:

Rør alle ingredienser sammen i en gryde.

Varm forsigtigt op under omrøring, til alt er blandet og massen ensartet og tykflydende.

Hæld glasuren over kagen og fordel den med en ske eller palet uden at mase kagen.

Sæt kagen op midt i ovnen og bag videre 15-20 min., til den er blevet gylden.

 

Tips: Den ene spsk fløde/mælk kan erstattes af 1 spsk friskpresset appelsinsaft.

 

Madopskrift billede

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
55504-04-2010 12:27:46 madABC
Hej Henning, du har ret, så jeg har fundet en bedre opskrift. TAK for tippet.
55604-04-2010 10:48:39 Henning Hansen
Hej. Jeg er meget skuffet over denne opskrift. Den smager af ingen ting og kagen er helt spaltet sammen. Da jeg er kok ved jeg hvad jeg taler om: det er en meget dårlig opskrift.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her