Logo

Valnødde-nougatkræs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(til 10-12 personer)

Valnøddebund:
3 æg,
125 g sukker,
75 g finthakkede valnødder,
3 spsk hvedemel med top,
1 tsk bagepulver,
lidt smør til formen

Nougatcreme:
3 blade husblas,
225 g blød nougat,
3 dl piskefløde,
3 pasteuriserede æggeblommer (60 g i alt)

12 hele valnøddekerner,
ca. 150 g finthakkede valnødder til pynt,
1 springform (25 cm i diameter),
sprøjtepose og tyller

Valnøddebund: Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps.
Hak valnødderne fint og bland dem godt med hvedemel og bage­pulver.
Vend æggesnaps og valnøddemel forsigtigt sammen og fordel dejen i en smurt springform.
Bag bunden i ovnen ved 175ºC, til den har sat sig, cirka 25 minutter.
Afkøl bunden helt og befri den fra formen.

Nougatcreme: Læg husblassen i blød i 1/2 liter kold vand i 1/2 time.
Kom nougaten i en skål og smelt den over vandbad - den skal være godt lun.
Pisk fløden til en let skum.
Vrid den udblødte husblas fri for vand og smelt den sammmen med 1 spsk fløde­skum i en lille gryde for svag varme - den skal også være godt lun.
Kom æggeblommerne og den smeltede hus­blas i den smeltede nougat og rør godt til. Vent fem minutter og vend så nougat­massen i den kolde letpiskede fløde.

Kagen: Den afkølede nøddebund flækkes, så der nu er to bunde.
Fordel 1/3 af nougatcremen imellem de to bunde og 1/3 på toppen og siderne.
Den sidste 1/3 kommes i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og sprøjtes til små rosetter på toppen.
Pynt hver rosette med en hel valnødde­kerne.
Drys de finthakkede valnødder i midten og resten af siderne, når kagen er afkølet.
Opbevar kagen på køl og server den kold.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbletærte med mandellågI dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en...
• KorianderbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Baklava - BaklawaBaklava eller baklawa er en wienerbrødsagtig dessert lavet at filodej, der fyldes med...
• Æbletimbale med råcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os