Logo

Valnøddepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
3 dl hvedemel
2 tsk vaniljesukker
125 g smør
3 spsk vand
Fyld:
1 ½ dl lys sirup
½ tsk salt
1 ½ dl sukker
50 g smør
4 æg
3 dl valnøddekerner

Kom hvedemel, vaniljesukker, fedtstof, skåret i mindre stykker, og vand i en køkkenmasine.
Kør til en jævn og smidig dej, ca 1 min.
Læg dejen i plastfilm, tryk den ud til ca 2 cm tyk plade og lad den ligge koldt mindst 30 min.
Drys hvedemel på bordet og rul eller tryk dejen direkte ud i en pieform på ca 25 cm i diameter.
Skær kanten til, så den bliver jævn og fin.
Hæld sirup, sukker og salt i en kasserolle.
Tilsæt fedtstof og lad det hele koge op under omrring.
Pisk æggene sammen i en skål, hæld den varme sirupsblanding over og pisk kraftigt hele tiden.
Rør valnødderne i og hæld fyldet i pieformen.
Bag pien ved 175°C på nederste rille i ca 40 min, til den er gylden og stivnet i midten
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 840 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladekage 14En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ninas squashkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CremebolleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brændt crème, mocca-mascarpone is, moccasirup og sprød filoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!