Logo

Valnøddecitronkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

175 g smør

200 g sukker

80 g mørkt puddersukker

2 hele æg

1 tsk salt

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

75 g hakkede valnødder

1 spsk reven citronskal

75 g rosiner

1 ½ dl tykmælk

 

Rør smørret godt med både hvidt og mørkt sukker og tilsæt æggene et ad gan­gen. Vend forsigtigt lidt ad gangen blan­dingen af hvedemel, bagepulver, hakkede valnødder, citronskal og rosiner i og lidt tykmælk, til alt er blandet godt.

Kom kage­dejen i en velsmurt, rund form og bag den på nederste rille ved 200°C i ca. 45 min.

Kagen serveres med glasur over:

150 g smør

60 g mørkt puddersukker

1 tsk reven citronskal

½ dl mælk

150 g flormelis valnøddekerner

 

Smelt smør og puddersukker i en gryde og tilsæt citronskal og mælk.

Lad glasuren koge kraftigt, til den bliver tyk og rør så 150 g flormelis i.

Lad den køle af og hæld den kold over kagen.

Der pyntes med val­nødder, og evt. dryppes med lidt citronsaft.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.040 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?