Logo

Valnøddekrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g fuldkornshvedemel
2 ½ dl kogende vand
50 g gær
½ dl lunkent vand
1 ½ tsk salt
1 spsk sirup
¼ l. ymer
75 g hakkede valnøddekærner
500 g hvedemel

Fuldkornshvedemel overhældes med kogende vand og står et par timer.
Gær og vand røres i.
Salt, sirup, ymer, nøddekerner og hvedemel tilsættes, og dejen æltes
godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca ¾ time.
Dejen slås ned og deles i 2, som trilles til lange pølser.
Snoes sammen og formes til en krans på pladen.
Efterhæver ca. 15 minutter.
Bagetid ca. 35 minutter ved 200°C.

Tips: For at fremhæve valnøddesmagen tilsættes sirup.
Den kan undlades , hvis man ikke ønsker den sødlige smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her