Logo

Valnøddelagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bunde:
150 g valnøddekerner
4 æg
200 g sukker (ca. 2 ½ dl)
2 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
 
Mokkacreme:
4 blade husblas
4 dl fløde 13%
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk kaffepulver
1 spsk kakao
2 dl piskefløde
 
Pynt:
125-150 g flormelis (2 ½ -3 dl)
stærk kaffe
flødeskum
valnødder
 
Bunde: Mal valnødderne i mandelkværn eller blender.
Pisk de hele æg og sukkeret skummende.
Vend de malede valnødder, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i med let hånd.
Bland forsigtig dejen og fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme, ca. 22 cm i diameter, og bag bundene i 10-12 min. ved 200ºC.
Lad dem svale lidt i formen, før de forsigtigt lempes over på en bagerist
for at blive kolde.
 
Mokkacreme: Udblød husblasen i kold vand. Bring fløde 13% i kog.
Pisk æggeblommer, sukker, kaffepulver og kakao sammen.
Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring.
Lad cremen blive kold, rør af og til i den, så den ikke trækker skind.
Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.
Læg bundene sammen med cremen.
Rør flormelis og kaffe til glasur og glaser den øverste bund.
Sprøjt flødeskum rundt i kanten og pynt med halve valnøddekerner.
Bunde og den sammenlagte kage er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her