Logo

- Picnic - Sommer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

- Picnic - Sommer

Endelig sommer. Travle dage og lange, lyse nætter. Dans omkring sankthansbålet og syv for­skellige blomster under hovedpuden. Elsker, elsker ikke..

Røde fingerbøl hilser velkommen, og bonderoser vælter omkuld i regnvejret. Drikke-en-kop­-midnatste i haven, for det er ved midnat, at kaprifolien har den stærkeste duft. Lave hylde­blomstsaft og rabarbersyltetøj. Tælle prikker på mariehønens skjold, og forundres over, at der findes så mange mærkværdige edderkopper.

Droslen har sultne, næsten flyvefærdige unger i reden, rådyrlammet vil hele tiden die, og edderfuglen dykker bestandigt efter fisk til sine alt for mange små. Bierne producerer honning på samlebånd, og sommerfuglene forpupper sig

Naturen har sin travleste tid netop nu, hvor man selv skal på ferie lige straks. Nyde dovne dage i hængekøjen foran sommerhuset, opdage en helt ny by et sted i verden eller måske lytte til bølger, der rammer stranden ved et badehotel.

Måske er det ved havet, hvor luften smager af salt, og vandet af endnu mere salt, at man allerhelst vil tilbringe sine sommerdage. Finde en fordybning i sandet eller lægge sig på en uforstyrret plet i klitterne og brune sig som et rundstykke i ovnen. Den, der foretrækker mindre sol eller bekymrer sig om rynkerne, finder et sted i skyggen under ahornen, som ligesom os fryder sig over, at løvet er grønt, og vinterens storme fra i fjor er en saga blot.

Bor man ikke tæt på havet, kan man altid opsøge det; gå dertil, cykle, køre med bussen, køre selv ... og bor man inde i landet, kan man tage til en sø og få sig en forfriskende svøm­metur her. Vandet er det samme; vådt, men luften er sødere, og frodigheden mere iøjnefal­dende. Højt siv, åkander, som ligner små dansende alfer, der spejler sig i vandoverfladen, og lyden af en frø, der kvækker: "Snup en svømmetur, snup en svømmetur." I søen, såvel som i havet, bliver vi kådere end ellers. Som små haletudser. Tilbage til det oprindelige. Til det element, vi måske selv engang er udsprunget fra.

Inviter venner til grillfest, før regnvejrsdagene kommer retur. Pak dit og dat og ting og tan­gel i kurven og tag på strandtur, ved havet eller i vandkanten og byg en grill mellem stene­ne. Eller pak det hele i båden og sejl ud i det blå.. Nogle kan sørge for forretten, mens andre kommer med kødet til grillen og salaten, der hører til. Og de med den søde tand kan stå for desserten. En rigtig sommerdessert - naturligvis med jordbær, måske med fløde eller helt enkelt naturel. Jordbær smager faktisk allerbedst, som de er. Som en bid af sommeren.

 

Picnic - Sommeraktiviteter

 

* Glem ikke badetøjet. Badelivet frister både ved havet og den lille sø.

* En luftmadras er skøn at flyde på, mens solen skinner, og bølgerne skvulper.

* Husk spade og spand til de mindste, så de kan bygge sandslotte.

* Jordbær, stikkelsbær, hindbær ... sommeren er fuld af fristelser, lige til at spise. Hvorfor ikke lave sommersyltetøj af alle sommerens bær, så kan du åbne glasset en kold vin­terdag, smage en bid af sommeren og drømme dig tilbage..

* Du kan samle skaller i strandkanten eller små sten. Skallerne kan du for eksempel opbe­vare i en skål i badeværelset, og smukke sten er dekorative i en vindueskarm.

* Pluk en sensommerbuket: valmuer, røde fingerbøl, gedehams, klokkeblomster.. som­meren er fuld af blomster.. Nogle af dem, eksempelvis regnfang, egner sig også til at blive tørret.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.838 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærkoldskål med boghvede smulderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blackened RedfishRetten her med rødfiskefileter tager sit navn efter, at krydderiblandingen der bruges...
• Krakka-sildEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KejserinderisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?

Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!