
Dette er en kage, som ikke skal bages og derfor kan laves et sted uden ovn. 
 
1 kg tørrede figner 
200 g hakkede hasselnødder 
100 g hakkede valnødder 
200 g hakkede mandler 
1 tsk kanel 
1 knivspids knuste nelliker 
2 spsk sukker 
1 tsk reven appelsinskal 
100 g mørk chokolade 
2-4 cl brandy 
50 g mandler uden skal 
 
Hak fignerne groft og bland dem sammen med nødder mandler, kanel, knuste nelliker, sukker og reven appelsinskal. 
Chokoladen smeltes over vandbad og vendes i figendejen sammen med brandy. 
Bland godt sammen. 
Læg bagepapir i en kageform og hæld dejen i. 
Lad kogen stå og stivne i køleskabet til næste dag. 
 

Tips: Smager skønt til en kop kaffe eller te, men er faktisk også god som tilbehør sammen med fåreost eller hvid gedeost.