100 g hakket oksekød
10 g smør
½ spsk olie
salt og peber
200 g tørrede svampe til madlavning (fx champignoner)
8 plader fillodej (risdej)
100 g fetaost i tern
2 spsk basilikum
tynde strimler forårsløg eller porre
1 sammenpisket æg
1 spsk birkes (kan udelades)
Kødet brunes på panden i en blanding af smør og olie og smages til med salt og peber.
Svampene ristes i en anden pande, til de er helt tørre.
Blødgør fillodejen som anvist på pakken.
Læg svampe, derefter kød og til sidst basilikum og en smule fetaost i midten af hver plade.
Fold sammen til små poser.
Brug tynde strimler af purløg eller porre til at binde dem sammen i toppen.
Poserne anbringes på bagepapir, pensles med æg og overstrøs evt. med birkes.
Bages midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.