
100 g hakket oksekød 
10 g smør 
½ spsk olie 
salt og peber 
200 g tørrede svampe til madlavning (fx champignoner) 
8 plader fillodej (risdej) 
100 g fetaost i tern 
2 spsk basilikum 
tynde strimler forårsløg eller porre 
1 sammenpisket æg 
1 spsk birkes (kan udelades) 
 
Kødet brunes på panden i en blanding af smør og olie og smages til med salt og peber. 
Svampene ristes i en anden pande, til de er helt tørre. 
Blødgør fillodejen som anvist på pakken. 
Læg svampe, derefter kød og til sidst basilikum og en smule fetaost i midten af hver plade. 
Fold sammen til små poser. 
Brug tynde strimler af purløg eller porre til at binde dem sammen i toppen. 
Poserne anbringes på bagepapir, pensles med æg og overstrøs evt. med birkes. 
Bages midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.