4 bøffer, ca 2-3 cm tykke skåret af oksemørbrad 
2 spsk  olie 
salt og peber 
1 groft brød 
Salat: 
200 g  blackeye bønner (eller andre tørrede bønner) 
½ kg  tomater 
2 avocado 
4 spsk  syltede hvidløgsfed (evt. i chili lage) 
1 bdt  forårsløg 
2 spsk  olie 
1 spsk  balsamico eller anden god vineddike 
Læg bønnerne i blød i koldt vand dagen før de skal koges. 
Næste dag kasseres iblødsætningsvandet. 
Bønnerne koges i en gryde med frisk, letsaltet vand i 45-60 min. 
Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af. 
Bønnerne kan også koges dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. 
Skær tomaterne og avocadoerne i små tern på ½ x ½ cm. 
Kom dem i en skål sammen med de kogte og afkølede blackeye bønner og tilsæt de syltede hvidløgsfed, gerne med lidt af lagen de har ligget i. 
Snit så forårsløgene i fine ringe og bland dem i salaten evt. med mere olie og balsamico. 
Smag til med salt og peber. 
Grillning af bøffer: 
Tænd grillen i god tid, den er først klar til brug, når overfladen på kullene er grå og alle flammerne er væk. 
Varmen er passende , når man kan holde hånden over risten i mindst 5 sek. og højest 10 sek. 
Når grillen er klar, pensles den rene grill-rist med lidt olie. 
Bøfferne pensles også med olie og grilles ca 3. min på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rød/stegt man ønsker sin bøf. 
Server bøfferne med blackeye bønnesalaten og brød til.