
 
Læg en culotte på
grillen; den passer {næsten} sig selv. Hvis vejret er godt, er det svært at
finde på noget, der kan stikke en grillet oksesteg. Prøv at stege kødet i
intervaller, det gør kødet ekstra mørt og saftigt. 
6 personer.
Arbejdstid: 1 time. Koge/stege/hviletid: 1½-2 timer. 
#
1 okse- eller
kalveculotte (1250-1500 g) 
3 fed hvidløg 
friske krydderurter
(rosmarin, timian og oregano) 
2 spsk olie 
1 økologisk citron 
2 tsk groft salt 
1 tsk hel sort peber
 
Salat: 
3 dl kornperler
(rug, hvede eller byg) 
1 blomkål 
1 bundt nye
gulerødder 
1 bundt radiser 
1 bundt forårsløg 
2-3 spsk sorte eller
lys sesamfrø 
 
Dressing: 
1 fed hvidløg 
2 spsk tahin (se TIPS)
2 spsk æbleeddike 
1 spsk citronsaft 
1 spsk tamari eller
sojasauce 
3 spsk olie 
*
 
AFPUDS kødet, og
rids ruder i fedtlaget. 
 
Hak de pillede
hvidløgsfed sammen med en håndfuld kryddarurter, og tilsæt olie, revet
citronskal, salt og knust peber. 
 
Smør kødet med
marinaden, og lad det trække i 30 min. ved stuetemperatur eller i køleskabet i
3-6 timer. 
 
Kog kornperlerne
efter pakkens anvisning og dryp dem af i en sigte. 
 
Rens blomkålen, del
den i buketter, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min. 
Læg dem straks i
iskoldt vand, og dryp af. 
 
Rens gulerødder,
radiser og forårsløg og snit dem fint. 
 
Steg culotten ved
indirekte varme i en kuglegrill eller i ovnen ved 180 °C varmluft i 15 min. 
Tag stegen ud, og
lad den hvile i 15 min. 
Gentag stege- og
hvileperioder a 15 min., til kernetemperaturen er 56-57 °C. 
Pak stegen ind i 3-4
lag stanniol, og lad den hvile i 30-45 min. 
 
Blend dressingen
sammen, og vend den i de kogte korn. 
Bland alle grønsagerne
i salaten, og lad den trække i 20 min. 
Pynt med sorte
sesamfrø eller ristede sesamfrø. 
 
Skær stegen i skiver
på tværs af længdetrådene: fra spidsen af stegen og ca. halvvejs ind og
derefter på den modsatte led. 
Server salaten til
kødet. 
 
TIPS: Tahin er en pasta af ristede sesamfrø og olie, og
den kan fås i større supermarkeder. Erstat evt tahin med lidt sesamolie.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin