
Trækul:      Indirekte 
Gas:           Indirekte/middel varme 
Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 1 ½-2 timer 
 
1 ½-2 ¼ kg kogt skinke uden ben 
hele kryddernelliker til pynt 
Orangeglasering: 
90 g syltet abrikoser 
½ dl appelsinsaft 
2 spsk soyasauce 
½ citron, kun saften 
 
A. Skær med en skarp kniv skindet af skinken, men lad det tykke fedtlag blive siddende. 
Snit fedtet i diagonale snit med ca. 2,5 cm mellemrum, så der dannes et rombemønster. 
Stik en kryddernellike ned i midten af hver rombe. 
 
B. Orangeglasering: Bland abrikossyltetøj, appelsinsaft, soyasauce og citronsaft. Sæt blandingen til side. 
 
C. Læg skinken midt på stegeristen og grill den indirekte over middel varme i 1 ½-2 timer. 
De sidste 15 min. pensles skinken over det hele med glaseringen. 
Tag skinken af grillen og lad den hvile i 15 min. før udskæring. 
 
D. Lige før servering opvarmes resten af glaseringen ude i siden af stegeristen, og skinken pensles over det hele med endnu et lag glasering. 
 
Tips: Når du skal koge en skinke (uden ben) på 1 ½-2 ¼ kg, lægges den i en stor gryde med koldt vand, der bringes i kog. 
Hæld vandet fra og fyld op med koldt vand igen. Bring det i kog og lad det koge i 20 min. for hvert halve kg.