
Brug indirekte grillning
 
1 svinenakke (nakkefilet) på ca. 1,2 kg 
2 vaniljestænger 
1 kg persillerødder 
1 dl olivenolie 
1 dl vand 
havsalt og peber 
friske rosmarinkviste 
 
Skær vaniljestængerne i strimler på langs. 
Stik vaniljestængerne ind i kødet ved hjælp af en strikkepind eller en spids kniv. 
Bind stegen op med stegesnor og grill den, så den er brunet på alle sider. 
Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker. 
Læg dem i et fad med olivenolie og vand. 
Stil stegen ovenpå og grill den under låg ved indirekte varme i ca, 3 tirner, eller indtil kødet er 60°C i midten - brug et stegetermometer. 
Tilsæt vand løbende, hvis den steger tør. 
Krydr med salt og peber og friske rosmarinkviste.
Lad stegen trække 20 minutter før udskæring.