Dette er den mest enkle kyllingekebab med et meget japansk anstrøg. Desværre er det bare ikke særligt let at få fat i traditionelle japanske ingredienser. Dette er en autentisk opskrift på marinaden, men du kan erstatte sakeen med en meget tør sherry og mirinen med tør sherry blandet op med en tsk strøsukker. vi har en masse nyttige tips og alternativer, så der er ingen undskyldning for ikke at lave retten.
350 g filetter af kyllingebryst
4 spsk japansk sojasauce
2 spsk mirin
4 tsk sake
2 tsk strøsukker
4 shiitakesvampe
4 forårsløg, uden rod
16 x 15 cm bambusspid lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Skær kyllingen ud i 2 cm store stykker.
Kom sojasauce, mirin, sake og sukker på en lille pande.
Få det op at koge og lad det simre i nogle minutter, indtil mængden er blevet reduceret en smule og er blevet sirupsagtig.
Fjern stokkene på svampene og skær hver hat ud i kvarte stykker.
Skær alle forårsløgene ud i 4 x 2,5 cm stykker.
Kom 3 stykker kylling på hvert spid og skil stykkerne ad med et stykke svamp og et stykke forårsløg.
Pensl spiddene godt med marinaden og grill dem over mellemvarme kul i omkring 7 minutter, mens de vendes en gang i mellem og pensles med den tiloversblevne marinade.
En eller to flasker japansk pilsner er det perfekte tilbehør.