
Trækul:      Indirekte 
Gas:           Indirekte/middel varme 
Forberedelse: 10 min. + 4 timers marinering. Stegetid: 30-35 minutter 
 
½ dl cidereddike 
½ dl olivenolie 
½ dl Worcestershire sauce 
2-3 spsk chilisauce efter smag 
1 spsk brun farin 
1 ½ kg spareribs, i et stykke 
Danablu-dressing: 
½ dl mayonnaise 
½ dl cremefraiche 
50 g danablu eller anden blåskimmelost, smuldret fint 
1 fed hvidløg, finthakket 
½ tsk Worcestershire sauce 
1-2 spsk mælk 
salt og friskkværnet sort peber 
 
A. Pisk eddike, olivenolie, Worcestershire sauce, chilisauce og farin sammen i en lille skål. 
Læg kødet i et stort fad, der ikke må være af metal. 
Hæld marinaden over kødet og vend det, så det dækkes overalt. 
Dæk fadet til og stil det i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. 
Vend kødet af og til. 
 
B. Lav danablu-dressingen. 
Rør mayonnaise, cremefraiche, danablu, hvidløg og Worcestershire sauce godt sammen i en lille skål. 
Tilsæt lidt mælk, hvis dressingen er for tyk. 
Smag til med salt og peber og sæt dressingen i køleskabet, til den skal bruges. 
 
C. Tag kødet op og hæld marinaden i en lille kasserolle. 
Bring marinaden i kog og lad den koge kraftigt i 1 min. 
Tag kasserollen af varmen. 
 
D. Grill kødet indirekte over middel varme i 30-35 min., til det er mørt. 
Vend kødet en enkelt gang og pensl det med den kogte marinade. 
Lad kødet hvile i 5 min., før det skæres ud i stykker og serveres med danablu-dressingen til.