Logo

Æg i rødvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Chambolle er en lille by lige syd for Dijon i Bourgogne. På hovedgaden ligger der en lille cafe. Den hedder bare "Chambolle", og derfra kommer Æg i rødvin. Omkring Chambolle fremstilles den letteste rødvin i Bourgogne.

1 liter espagnole-sauce, se nedenfor
1 flaske rødvin, helst bourgogne
8 æg
to kopper husholdningseddike
100 gram røget bacon skåret i grove klodser
100 gram brødcroutoner
hakket persille

Espagnole-saucen tilsættes rødvin og koger ned til det halve. Æggene pocheres i halvandet minut i to liter kogende vand, tilsat to kopper husholdningseddike, til de er halvbløde. Æggene tages op og dryppes af på et viskestykke, hvorefter de lægges i de dybe, varme tallerkener, som bruges til at servere retten i.
Bacon og brødcroutoner ristes sammen på en pande. Når saucen hældes over æggene, kommes bacon og croutoner ovenpå, hvorefter der drysses godt med hakket persille.
Serveres med en let bourgogne som frokost- eller forret. Vælger man tre eller flere æg pr. person kan den sagtens gøre det ud for en hel middagsret.

Espagnole sauce:
1 spsk god olie eller samme mængde fedt fra en grundfond
3 spsk hvedemel
2 gulerødder
2 porrer
4 stængler blegselleri
2 små løg
2 kviste timian
2 laurbærblade
20 sorte peberkorn
6 modne tomater
2 1/2 l kalvefond

Fedtstoffet smeltes i en gryde. Herpå kommes 1 spsk hvedemel og det bages lysebrunt. De øvrige ingredienser tilsættes. Drys 2 spsk hvedemel over og rør rundt med en grydeske, så melet bliver fordelt og ikke ligger i klumper. Det hele koges op og skummes. Der skrues ned og saucen koger langsomt i 2-3 timer. Koger den for hurtigt kan mere fond tilsættes.
Der sigtes og resultatet skal være en blank, rødbrun sauce.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Røget ørred anrettet på tallerkenHvis du holder af røget fisk, må du helt enkelt prøve denne ret. Nyd den som den er til...
• Fyldt peberfrugt med oksekød og fuglelever.En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sandwich med tunsalatLækker og lynhurtig frokostsandwich også til madpakken
• Pære og abrikosisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os