4 store tomater (ca. 500 g)
1 knivspids groft salt
Æggekage:
1 tsk hvedemel
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl mælk
5 æg (str. stor)
500 g kogte kartofler i tern
150 g revet ost 10%
Pynt: frisk, klippet purløg
Tilbehør: 240 g ristet rugbrød
Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt.
Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.
Æggekage: Kom hvedemel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt.
Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen.
Vend forsigtigt kartofler og ost i.
Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen ca. 40 min. ved 175°C.
Tips: kom pølser i og ristet bacon ovenpå
Fryseegnet: Nej.