Logo

Andeconfit og kartofler fra Sarlat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Når man går en tur i byen Sarlat ved Dordogne-floden, kan man ikke undgå at bemærke den: duften af de confiterede ænder og gæs og de brasede kartofler.

4 store andelår
4 groft hakkede løg
2 laurbærblade
15-20 peberkorn
200 g andefedt

Andelårene gnides med salt og trækker natten over.
De anbringes i en gryde med løg, krydderier og andefedt.
Det hele snurrer under låg ved svag varme til lårene er møre.
Det tager ca. en time. Lårene lægges i en krukke eller et glas og dækkes med lagen fra gryden.
De skal nu stå koldt i to til fire uger for at trække smag.
Når de er klar, tages lårene op og lægges i ovnen i 15-20 minutter ved ca. 225ºC.
De skal være sprøde.
Serveres med råstegte kartoffelskiver, som tilberedes i andefedtet fra krukken, og grøn salat med valnødder.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bornholmske saltstegte sildHvis man siger Bornholm må man næsten også sige sild. Så her er opskriften på saltstegte...
• Pasta med krabbe, kapers og chiliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Carpaccio af kylling med sesamsmør, feldsalat og svampeTil en let frokost og grønt er godt for øjnene
• Babka fra PolenBabka er dessert, der opridenligt stammer fra Polen. Retten er en mellemting mellem kage...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os