Logo

Anderilette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Anderilette 


Prøv denne opskrift på velsmagende anderilette, der smager skønt på et stykke brød med surt tilbehør og en lille smule salat. Ideel til frokostbordet. Vær opmærksom på, at der skal bruges to dage på opskriften, da anden skal stå på køl natten over og trække.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

4 andelår

500 g andefedt

5 fed hvidløg

2 kviste friske timian

2 kviste frisk rosmarin

2 laurbærblade

1 spsk groft knuste peberkorn

1 spsk sukker

2 spsk salt

1 l andefedt (bestil hos slagteren.)

 

* Tilberedning

Rens timian og rosmarin grundigt under hanen og tør den godt.

Der må ikke være antydning af jord tilbage. Hak begge dele groft.

 

Bland salt og sukker og gnid det ind i andelårene, drys med peberkorn, knuste laurbærblade, hakket hvidløg og krydderurter.

Læg det i en skål og kom film over det. Sæt det på køl natten over.

 

Dagen efter tørres lårene af og lægges i en gryde sammen med det smeltede andefedt.

Lårene skal være helt dækkede.

Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, det skal kun lige simre, ellers steger lårene og bliver tørre og triste.

Lad det stå i ca. 2½ time til lårene er smeltende møre.

 

Fisk lårene op og afkøl dem lidt. (Andefedtet gemmes til andet brug.)

Pil kødet af benene og trevl det op med et par gafler. 

Kom det i en skål og rør lidt andefedt i til det samler sig, og konsistensen bliver som en grov postej.

Hvis du synes konsistensen bliver for grov, kan du tage halvdelen fra og blende den med lidt af andefedtet og røre resten af kødet i.

Smag til med salt og peber. 

 

Pres riletten godt ned i skålen og hæld lidt andefedt på toppen.

Lad gerne riletten modne i køleskabet et par dage før den spises.

Spis gerne på ristet landbrød med surt og lidt frisk salat ved siden af.

 

Du kan lave rillette af and, kylling, laks, hornfisk. 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 21 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andebryst med nudelsalat og urterDejlig salat med inspiration fra Asien toppet med sprøde nødder. Opskrift på lækker...
• AndEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rillette - infoRilletter er et produkt af kød, der ligner paté. De bruges normalt som spredt på brød...
• Varme cognacfigner med vanilleisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os