Logo

Andepate

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 stykker frossen, optøet andebryst (a ca. 300 g)
400 g magert kalvesmåkød
100 g fersk spæk i mindre stykker
1 æg (str. stor)
1 spsk hvedemel
1 1/2 dl piskefløde
1/2 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk fintrevet appelsinskal
1/2 dl cognac
1 1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 1/2 tsk rosa peberkorn i lage (røde krydderbær)

Tag skindene af andebryststykkerne.
Fjern evt. rester af fjer (gem skindene).
Skær det ene bryststykke i 3 strimler på den lange led.
Skær det andet i mindre stykker.
Fjern senerne fra kalvekødet og skær også det i mindre stykker.
Kom spæk og de øvrige ingredienser i en food processor/hurtighakker.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til spækket er findelt.
Tilsæt kalvekød og andekød i mindre stykker.
Hak yderligere ca. 30 sek. Læg, i en smurt patéform eller aluform (ca. 1 1/2 liter), et andebrystskind - med ydersiden nedad. Fordel halvdelen af farsen i formen.
Læg herpå de 3 strimler andebryst og dæk med resten af farsen.
Læg det andet skind over farsen, men med ydersiden opad.
Bank formen let mod bordpladen.
Dæk formen med et låg eller alufolie og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time.
Fjern låget og bag patéen færdig den sidste halve time.
Lad patéen køle lidt af og læg et let pres på den.
Stil patéen tildækket i køleskabet til næste dag.
Fjern ved serveringen fedt og sky og skær patéen i skiver
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.514 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frikadelleburger - slidersSmå burgerboller er blevet populære. Her er de fyldt med frikadeller og tzatziki
• Salat med røget andebryst, rabarberkompot og aspargesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Glarmestersild uden sukkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Creme brûlée-tærte med lakridsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os