Logo

Blækspruttesalat - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blækspruttens smag fremhæves på smukkeste måde af den garniture, der udgøres af chili, citron og hvidløg i denne appetitvækker, der er god til mange lejligheder.


Blækspruttens smag fremhæves på smukkeste måde af den garniture, der udgøres af chili, citron og hvidløg i denne appetitvækker, der er god til mange lejligheder. 
 
500 g lille blæksprutte
Saften fra 1 citron
3 dl olivenolie
6 fed hvidløg, skåret i skiver
3 grønne chilifrugter, uden kerner og skåret i skiver
Salt og sort peber efter behag
1 citron, skåret i både ved servering

*
 
Rens blæksprutterne grundigt i koldt vand og skær kroppene i 1 centimeter tykke ringe.
Hæld citronsaften i en gryde kogende vand og kom blæksprutteringene, men kun i 1 minut.
Hæld vandet fra med det samme.
Blæksprutteringene må ikke koge for længe, ellers bliver de hårde.
Op varm olien i en kasserolle, indtil den er meget varm.
Tilsæt hvidløg og chili og sauter dem i cirka 1 minut, indtil hvidløget er gyldenbrunt og chilien er sprød.
Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Smag de kogte blæksprutteringe til med salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Hæld den nedkølede olie-, hvidløg- og chiliblanding over ringene og sørg for, de er dækket helt.
Del salaten i 4 portioner og server dem med citronbåde og brøndkarse og aragula-salat.
 
596 kcal; 19 g protein; 57 g fedt, heraf 8 g mættet; 1 g kulhydrat; 0 g fibre; 138 mg natrium; 16 mg kalcium


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PølseomeletEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Falaffel med peberfrugt og rucola En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødkålssalat med blomkål og edamamebønnerSalaten indeholder udover blomkål også edamamebønner og avocado. En let og lækker salat,...
• Mørbrad med rødløgssauce + JordbærcremeEn ret som i det moderne bistrokøkken - med masser af løg, portvin og rosmarin. Robust,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os