Logo

Bondeomelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvorfor det hedder en bondeomelet vides ikke - ikke desto mindre smager den dejligt. Omeletten, der kan bruges som frokost og nem aftensmad, laves blandt andet med røget snitte, der stammer fra grisen.

3 løg

200 g røget snitte

smør eller margarine

600 g kogte, faste kartofler

6 æg

salt og peber

klippet purløg

Tilbehør: groft rugbrød, sennep, blandet grøn salat i Tomatmarinade 

*


Hak løg og røget snitte uden svær groft.

Lad det snurre i rigeligt smør eller margarine, til løgene er gennemsigtige - brug en stor pande.

Tilsæt de pillede, udskivede kartofler og vend dem hyppigt, til de er gennemvarme og let brasede.

Pisk æggene med salt og peber samt 3 spsk vand og hæld det i panden.

Læg låg over og bag retten for ret svagt blus, til æggene er stivnede.

Løft nu og da i massen med en gaffel.

Drys med klippet purløg og server groft brød, sennep (eller ketchup) og salat til retten.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.991 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amagersild 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Melon bønnesalat med røget kalkunbrystEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blodbudding eller blodpølserBlodbudding kan let laves til blodpølse. Blodmassen fyldes blot i tarme og koges....
• Abrikosfool med sukker mandlerAbrikosfoolen er en sød og lynhurtig dessert
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!