Logo

Bornholmsk sildesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her er opskriften på en typisk bornholmsk sildesalat med rødbeder. Frokostretten er i sig selv nem at lave - men husk at den skal laves dages før, hvis smagen af sild skal komme ordentlig frem.

500 g kogt kalvekød.
150 g sildefilet.
150 g syltede asier.
200 g syltede rødbeder.
1 dl rødbedesaft.
1 dl ribssaft.
1 spsk sennep.
sukker efter behov.

*


Sildene tages op af saltlagen og udvandes i nogle timer i koldt vand, inden de fileteres.
I mangel af salte sild kan almindelige marinerede sild godt bruges.


 Kalvekødet koges mørt.
Kalvekødet kan til dels eller helt erstattes af svinekød.
Kød, sild, asier og rødbeder køres gennem kødhakkemaskinen 1-2 gange. Røres sammen med det øvrige. Konsistensen skal ikke være for blød, farven bliver lyserød, smagen sur/sød.
Laves altid mindst dagen før, den skal bruges.
Først da kommer sildesmagen frem.
Serveres i en glasskål, pyntet med skiver af kogte æg og brøndkarse.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sandwich til picnic, skov eller strandPICNIC: Smør lidt lækkerier til skov- eller strandturen. Sandwich og madder er nemt at...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os