Logo

Bornholmsk sildesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her er opskriften på en typisk bornholmsk sildesalat med rødbeder. Frokostretten er i sig selv nem at lave - men husk at den skal laves dages før, hvis smagen af sild skal komme ordentlig frem.

500 g kogt kalvekød.
150 g sildefilet.
150 g syltede asier.
200 g syltede rødbeder.
1 dl rødbedesaft.
1 dl ribssaft.
1 spsk sennep.
sukker efter behov.

*


Sildene tages op af saltlagen og udvandes i nogle timer i koldt vand, inden de fileteres.
I mangel af salte sild kan almindelige marinerede sild godt bruges.


 Kalvekødet koges mørt.
Kalvekødet kan til dels eller helt erstattes af svinekød.
Kød, sild, asier og rødbeder køres gennem kødhakkemaskinen 1-2 gange. Røres sammen med det øvrige. Konsistensen skal ikke være for blød, farven bliver lyserød, smagen sur/sød.
Laves altid mindst dagen før, den skal bruges.
Først da kommer sildesmagen frem.
Serveres i en glasskål, pyntet med skiver af kogte æg og brøndkarse.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbleflæsk med parmaskinkeÆbleflæsk er en gammel vinterklassiker - her i en opdateret version. Parmaskinken gør både...
• Madeirasild med urterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Asparges og smilende ægKog de friske æg så bløde, at de fungerer som sauce. Det er en dejlig ret på alle tider af...
• Æbler bagtSimpel opskift med bagte æbler. Måske kommer man i julestemning når der bruges marcinpan...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os