Logo

Bornholmske saltstegte sild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis man siger Bornholm må man næsten også sige sild. Så her er opskriften på saltstegte sild. Retten er let at lave og er perfekt til frokostbordet. Husk at lave sildene i god tid.


1 saltsild
ca 20 g rugmel
olie
30 g sennep
50 g løg
30 g rødbeder
1 skive rugbrød
smør

*
 
Saltsilden udvandes i rigeligt vand i ca 24 timer.
Efter 12 timer bør vandet skiftes, smag på silden; er den meget salt, skal
den udvandes mere (silden skal smage let salt, ved stegning bliver
saltsmagen stærkere).
Når silden er tilstrækkeligt udvandet vendes den i rugmel og steges
gyldenbrun på en varm pande i ole eller smør.


Bløde løg:
Løgene skæres i skiver og steges brune.
Til sidst kan der tilsættes lidt vand for at gøre løgene bløde.
 
Tips: Der kan tilsættes lidt kulør for at brune løgene.
Servering:
Den saltstegte sild vil passe godt på et frokostbord.
På et smurt stykke rugbrød lægges den varme og sprøde sild, derpå de
bløde løg, sennep og rødbeder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her