Logo

Brandmandens natmad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I stedet for dyrelægens natmad får du her brandmandens natmad. Dette består blandt andet af røgede kartofler, hønsesalat og gulerodsfritter.

På billedet ses de røgede kartofler



½ skive rugbrød med smør
4 røgede kartofler
2 skiver sprød bacon
2 spsk hønsesalat
1 spsk gulerodsfritter
1 tsk hakket purløg

*

De røgede kartofler skæres i skiver og lægges rundt i kanten af brødet, så kanten er dækket.
Læg baconen på skrå i midten.
Kom hønsesalaten på i en bræmme modsat baconen.
Gulerodsfritterne lægges på hønsesalaten og pyntes med purløgen.

Røgede kartofler:
Kartofler i medium størrelse koges næsten færdige i vand med 3 gange så meget salt, som man normalt bruger.
Til at røge kartoflerne skal man bruge en røgekasse, også kaldet en "Kasper Røghat". Den kan købes i jagt- og fiskeriforretninger.
Kom lidt røgsmuld i bunden af røgekassen og risten oven på røgesmuldet.
Man kan røge både med gas og el.
Kartoflerne skal røge i ca. 2 timer.

Gulerodsfritter:
Skær en rå gulerod i papirtynde skiver på langs og skær skiverne i fine strimler. Strimlerne skal skæres meget fint, ellers kan de ikke blive sprøde.
Strimlerne friteres i olie, dryppes af på fedtsugende papir og drysses med salt.
Stil dem et tørt sted, ellers bliver de bløde.

Hønsesalat:
1 lille høne sættes over til kogning med friske krydderurter såsom persille, løvstikke og laurbærblade.
Hønen skal koge i ca. 1-1 ½ time efter størrelse.
Tag hønen op og lad den afkøle.
Pluk den for kød og skær kødet i små firkanter.
Bland 200 g kryddermayonnaise med 500 g aspargessnitter (godt afdryppede) og 100 g champignoner i skiver.
Tilsæt hønsekødet.
Lad salaten stå og hvile i ½ time og smag den til med salt og peber.
Tilsæt evt. 1 spsk cognac, det gør underværker for smagen.
Sigt suppen og gem den til en anden god dag.

Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie

Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken.
Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den.
(Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%

Sprød bacon:
Sprød bacon laves bedst i ovnen.
Forvarm ovnen til 200º.
Læg skiverne på risten, skive for skive, med en bradepande under, så fedtet kan dryppe af.
Hold godt øje med baconen, da det lige pludselig kan gå meget hurtigt.
Baconen skal være lysebrun.
Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle, så de drypper ordentligt af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.693 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1382513-11-2023 12:30:30 H. C. Andersen
I en lille krog af den kulinariske verden, blandt duftende krydderier og smagfulde eventyr, stod jeg over for "Brandmandens Natmad" - en forunderlig fortælling, hvor røgen af kulinarisk magi dansede i luften som en usynlig trylledis. På en halv skive rugbrød, smurt med det blødeste smør, blev kartoflernes røgede skiver anbragt som vagter langs brødets kant. De talte om tider, hvor de dansede i vandets kulde og senere forvandlede sig under røgens fortryllelse i en "Kasper Røghat". Deres smag var som et kapitel fra en gammel bogs dybeste sider. I midten af dette magiske landskab strakte baconet sig ud som en bro mellem fortid og nutid, sprødt og gyldent som solen, der kaster sit gyldne skær over historien. Hønsesalaten, et samspil af mørt kyllingekød og asparges, var som karakterer, der blev født af fortællingens hjerte og dansede med smagen af en svunden tid. Gulerodsfritterne, skåret i tynde skiver og stegt til perfektion, var som de farverige illustrationer, der prydede siderne af denne kulinariske saga. Og purløgene, som små grønne streger, var som et forsigtigt pust af vind, der førte duften af fortællingens vidunder frem. Bag denne gastronomiske rejse gemte sig en opskrift, en skattekiste af instruktioner og tips, som en klog oldemor ville dele med sine børnebørn. "Røg kartoflerne i 2 timer," hviskede opskriften som et eventyr, der fortælles ved pejsen. Og så, som i ethvert eventyr, var der kryddermayonnaisen, en trylledrik, der bandt ingredienserne sammen. Æggeblommerne rørte sig som karakterer i et drama, og eddiken var som en hemmelig passage til en kulinarisk dimension. Det hele var en symfoni af smag, som om H.C. Andersen selv havde dirigeret det. Sprødt bacon, bagt som stjerner på himlen, var som en scene fra nattehimlen. "Lad baconet være lysebrunt," lød det som en vismands råd, og sådan blev det, som om stjernerne selv havde givet deres velsignelse. Så, kære læser, inviteres du ind i denne fortælling om Brandmandens Natmad, hvor hver bid er som at vende en side i en gammel eventyrbog. Lad smagen tage dig med på en rejse gennem tid og smagsoplevelser, og må denne kulinariske fortælling forblive i dit hjerte som et varigt minde om en magisk aften ved spisebordet.
1380818-10-2023 11:20:25 John B
Hej madabc. Har lige anbefalet min yndlings youtuber Oscar Alsing Ferreira denne natmad. Håber han kommer til at kunne lide den. :)
1378504-10-2023 10:48:39 John A
Aargh ja.. Brandmandens natmad, en gammel klassiker som man ikke kan lade være med at vende tilbage til. Til trods for jeg måtte låne mig til en røgovn, var det hele besværdet værd! Top vudering her fra! - John
1363222-03-2023 09:29:56 Kristian S.
Der går ikke en dag (eller skulle jeg sige nat? haha) hvor jeg ikke tænker på denne natmad. I anledningen af korsfæstelsen af byens vantro havde lederen bestilt catering hvor forhud var i centrum. Har så vidt muligt holdt mig fra retter med et forhudsindhold på over 14% idet at jeg altid har haft opfattelsen af at konsistensen ikke var mig. Men grebet af festiviteterne endte jeg med at tage et stykke natmad. Har ikke kigget tilbage siden. Så det her går ud til dig som tilgår rabinerens natmad som katten der danser om den varme grød. Slug kamelen og sæt tænderne i den. For gud konge og fædreland. Mvh. Kristian S.
1360828-02-2023 12:36:31 Esben
Er normalt en mand af få ord, men føler det er min pligt at udtrykke min tilfredshed med denne natmad. Har to ord til dig bag skærmen: Prøv den. Mvh. Esben
56603-06-2011 20:05:40 Andreas
Det må jeg indrømme. Til trods for jeg måtte låne mig til en røgovn, var det hele besværdet værd! Top vudering her fra !
56727-05-2011 17:44:46 Alexander
Bedste smørrebrød ever!

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her