Logo

Dejlige kartoffelmadder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dejlige kartoffelmadder

 

Dansk sommer er lig med kartoffelmadder. Gør det helt enkelt med lidt mayonnaise og purløg eller prøv en kombination med sild og dild eller med ramsløg og bacon.

 

Smørrebrød med kartofler og kryddersild

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min.

 

#

1-2 gammeldags modnede kryddersildefileter

2 æg (hårdkogte eller smilende)

150 g kogte nye kartofler

2 skiver rugbrød

evt. smør

2-4 salatblade

 

Dildcreme:

1 dl græsk yoghurt, skyr fraiche eller cremefraiche

1 tsk dijonsennep

½ rødløg

1 bundt dild

salt og peber

*

 

Rør græsk yoghurt med sennep, og tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet dild.

Smag til med salt og peber.

Dup kryddersildene med et stykke køkkenrulle, og skær dem i passende stykker.

Pil æggene, og skær dem i skiver eller både.

Skær de kogte kartofler i skiver.

Smør evt. brødet med smør, og læg det på to tallerkener.

Læg derefter salatblade, kartofler, sild og æg på brødet.

Slut af med dildcreme, og pynt evt. med lidt dild.

 

Sandwich med kartofler og ramsløgs-mayonnaise

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min.

 

#

150 g kogte nye kartofler

2 tomater

4 skiver lyst brød

4 sprøde salatblade

4 skiver stegt bacon

 

Mayonnaise:

10-15 blade ramsløg

1½ dl koldpresset mild olie

1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)

1 tsk citronsaft eller lys eddike

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

*

 

Skyl ramsløgsbladene, og tør dem grundigt.

Blend dem med olien til en grøn puré.

Pisk eller blend æggeblommen med citronsaft eller eddike samt salt, til det bliver tykt.

Tilsæt ramsløgsolien ganske lidt ad gangen.

Smag til med friskkværnet peber.

Skær kartofler og tomater i skiver.

 

Rist brødet let eller grill det på en grillpande.

Smør det med den grønne mayonnaise, og læg det sammen med salatblade, kartofler, tomater og sprød bacon.

Nyd straks!

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 280 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Salat af nye kartofler og gulerødderSæt en smuk og sommerlig salat på bordet, måske til en Pinsefrokost. Server med brød og...
• Kartoffelmad med æg og ansjoserEn typisk søndagsmad med saft og kraft og måske en snaps til
• Kartoffelmad med stegte løgEn god kartoffelmad bliver man aldrig træt af. Her er den serveret med friskstegte løg og...
• Marengsdessert med frossen sølvbedeTerrine de blettes - eller oversat sølvbedeterrin er en spændende, og måske lidt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os