Logo

Fjordrejer med kærnemælksmayo og spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fjordrejer med kærnemælksmayo og spidskål

 

Fjordrejer er en af de helt store danske delikatesser. De lever som navnet antyder i de danske fjorde og er i sæson fra april til oktober.

Til 4 stykker smørrebrød

#

300 g pillede fjordrejer

½ spidskål

2 syltede grønne tomater

 

Kærnemælksmayonnaise:

2 æggeblommer

½ spsk Colemans sennepspulver

1 spsk citronsaft

skal af ½ øko-citron

5 dl solsikkeolie

½ dl kærnemælk

havsalt og friskkværnet peber

 

Anretning:

lidt dildkviste

4 skiver briochebrød eller sigtebrød

*

 

Tag rejerne ud af køleskabet.

Skær spidskål et i halve, og pluk de inderste spæde blade ud.

Kom dem i en skål med meget koldt vand.

Skær de syltede grønne tomater i tynde både.

Pisk eller blend med en stavblender æggeblommer, sennepspulver, salt, peber og citronsaft og -skal godt sammen.

Kom olien i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til konsistensen er homogen.

Tilsæt derefter kærnemælken lidt ad gangen, til mayonnaisen er helt ensartet fast og glat, og kom den i en sprøjtepose.

 

Rist hvedebrødet på en brødrister eller en grillpande.

Smør brødet med mayonnaisen, og kom skiftevis rejer, kålblade og grønne tomater på brødet.

Kom små dupper af kærnemælksmayonnaise på og slut af med små dild kviste.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?