Logo

Gammeldaw's æggekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
8 æg
4 dl mælk eller fløde
2 spsk hvedemel
2 tsk salt
Peber efter smag
6-8 skiver flæsk eller bacon i tykke skiver
50 g margarine (brug evt. fedtstof fra stegt tilbehør)
4 skiver groft rugbrød
½ bundt purløg
 
Steg flæsken på en pande i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden.
Del æggeblomme og æggehvide i 2 skåle.
Æggeblommeren piskes sammen med mælk/fløde, salt og peber.
Æggehviden piskes sammen så den bliver tyk og fyldig.
Æggehviden røres forsigtig i æggemassen.
Lidt margarine eller fedtet fra bacon varmes op på en pande.
Æggemassen hældes på. Din æggekage bliver bedst hvis den kommer i ovnen på 200°C i ca. 17-20 min.
(hvis pandens skaft kan tåle det).
Alternativt steges den på panden i 17-20 min. med et låg på.
5. min før æggekagen er færdig lægges flæsket på.
Og lige inden servering klippes purløg over æggekagen.
Serveres med et rigtig godt og groft rugbrød, samt en god sennep.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?