Logo

Gammeldaw's æggekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
8 æg
4 dl mælk eller fløde
2 spsk hvedemel
2 tsk salt
Peber efter smag
6-8 skiver flæsk eller bacon i tykke skiver
50 g margarine (brug evt. fedtstof fra stegt tilbehør)
4 skiver groft rugbrød
1/2 bundt purløg
 
Steg flæsken på en pande i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden.
Del æggeblomme og æggehvide i 2 skåle.
Æggeblommeren piskes sammen med mælk/fløde, salt og peber.
Æggehviden piskes sammen så den bliver tyk og fyldig.
Æggehviden røres forsigtig i æggemassen.
Lidt margarine eller fedtet fra bacon varmes op på en pande.
Æggemassen hældes på. Din æggekage bliver bedst hvis den kommer i ovnen på 200°C i ca. 17-20 min.
(hvis pandens skaft kan tåle det).
Alternativt steges den på panden i 17-20 min. med et låg på.
5. min før æggekagen er færdig lægges flæsket på.
Og lige inden servering klippes purløg over æggekagen.
Serveres med et rigtig godt og groft rugbrød, samt en god sennep.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FrokostsildEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sandwich med kartoffel, emmentaler og aspargesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillet sandwich med tomat, gedeost og basilikumBlend en frisk, grøn olie af basilikum og hvidløg, og brug den til skønne grillstegte...
• Dessertfondue med vanillecreme og hindbærmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!