3,5–4 kg  nakkefilet eller svinebov 
750 g  hakkede løg 
1.5-2 spsk  knust allehånde 
4 stk laurbærblade 
3 hele løg 
2-3 tsk  stødt sort peber 
Salt efter smag 
 
Svinekødet skæres i grove tern, dækkes med koldt vand, sættes over at 
koge, skummes. 
Tilsættes de 3 hele pillede løg (evt. 4-5 gulerødder, kan senere bruges til pynt i bunden af sylten). 
Laurbærbladene og lidt salt, koger over svag varme, til kødet er så mørt, at man kan skille det med en gaffel. 
Kødet tages op, skæres eller rives i små tern eller stykker.
Suppen koges nu ind til ca. halvdelen med de hakkede løg, når løgene er 
møre, tages de op og blandes med kødet, tilsættes allehånde, peber.
Salt efter smag. 
Kommes i forme, presses meget lidt, overhældes med væden, til kødet er 
dækket, står koldt i ca. et døgn.
  
Tips: Serveres med groft rugbrød sennep og rødbeder.