Logo

Hjemmelavet rullepølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hjemmelavet rullepølse

# Ingredienser

1 rullepølseslag fra Frilandsgris, uden svær og ben 
30 g salt, bed evt. slagteren om "nitritsalt"
½ friskhakket løg
1 spsk krydderiblanding (1)
25 g granuleret gelatine
Køkkensnor
 
Kogelage:
2 laurbærblade
5 nelliker
1 spsk allehåndebær
Vand

* Tilberedning 
Bed slagteren skære rullepølseslaget til i 30 x 30 cm.
Drys slaget med (nitrit-)salt.
Fordel krydderiblanding, hakkede løg og gelatine over hele slaget på indersiden.
Rul slaget stramt og snør det.
Drys lidt salt over pølsen.
Lad pølsen trække 1 nat på køl.
Kog rullepølsen i vand tilsat laurbærblade, nelliker og alle­hånde ca. 2 timer ved 90°C. Lad den køle af i kogevandet.
Læg rullepølsen i en rullepølsepresse eller mellem 2 spækbrætter med noget tungt på toppen til næste dag.
 
(1) Krydderiblanding:
100 g kværnet sort peber
20 g stødt allehånde
25 g stødt tørret merian
10 g stødt nellike
20 g stødt ingefær
 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 9.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her