Logo

Janssons fristelse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Janssons fristelse


Janssons fristelse er en traditionel svensk ret, der både kan spises alene og som tilbehør. I Sverige serveres den ofte sammen med pølser og til frokost.

Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1 time. 2-4 personer

 

#

750 g melede kartofler

1 stort løg

1 dåse ansjoser

¼ liter piskefløde

evt. lidt mælk

50 g rasp

50 g smør

salt og peber

Pynt: 1 lille bundt persille

*

Skræl kartoflerne og riv dem groft.

Pil løget og hak det fint.

Hvis ansjoserne er hele, skal de renses og halveres. Gem lagen.

 

Bland kartofler, løg, ansjoser, salt og peber og kom det i et smurt, ovnfast fad.

Hæld halvdelen af fløden og evt. lidt mælk samt lagen fra ansjoserne over.

Drys med rasp og læg smørklatter på.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 30 min.

Tilsæt resten af fløden og lad retten bage færdig i ca. 30 min.

 

Skyl og hak persillen.

Drys retten med persille og server straks.


TIPS: Janssons fristelse er opkaldt efter en svensk operasanger, Pelle Jansson, der levede i 1800-tallet. Man ved ikke, hvem der opfandt retten, men blandingen af ansjoser, kartofler og fløde er skøn og til næsten ingen penge.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her