Logo

Julesylte gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 Svinehoved
1 kg Kalvebov eller Svinebov
Vand
Salt
3-4 Laurbærblade
3-4 hele Nelliker
1 tsk Peber
1/4 tsk Allehånde
2 tsk salt

Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt.
Øjne, øre- og næsegange fjernes.
Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.
Hovedet sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade.
Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven.
Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer, til kødet løsner sig fra benene.
Kødet tages op og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en skål skiftevis fedt og magert og lagvis drysset med de blandede krydderier.
Når skålen er fuld, fyldes den op med suppe.
Man lægger en tallerken i passende størrelse foroven og herpå et let pres, som holder kødet under suppen.
Når sylten er kold, vendes den ud af skålen.

Servering:
Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød, syltede rødbeder og sennep til.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Norsk Gravet LaksEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bondesalat, franskHvis du vil serverer lidt lækkert som tilbehør til kødretter eller som selvstændig...
• ParisersnitterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kokosbudding med mangosauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os