Logo

kalkun gryderet/gyros med peber og svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød

 

4 spsk (oliven)olie

1 stort løg, skåret i skiver (2 kopper)

2-4 peberfrugt i forskellige farver, skåret tynde skiver

2 store fed hvidløg, hakket

1 tsk ungarsk paprika eller få streger cayennepeber

1 spsk sød paprika

750 g kalkunlår eller bryst, uden skind og ben, skåret i stimler

100 g svampe, skåret tyndt

1 dåse hele tomater med saft

1 spsk Worcestershire sauce

1 spsk citronsaft

1 tsk frisk rosmarin, hakket

salt og friskkværnet sort peber

2 tsk majsstivelse

1 kop yoghurt, naturel (se Tips)

—

A) Varm 2 spsk olie ved høj varme i en stor sauterpande.

Tilsæt løg og peberfrugter og svits dem, indtil de begynder at bløde og let brune. Tilsæt den paprika og hvidløg og kog i 30 sekunder mere, indtil hvidløget er duftende. Tag peber, løg og hvidløg fra panden og sæt tilside.

B) Varm de resterende 2 spsk olie ved høj varme.

Kom svampe og kalkunkød på panden og brun ved høj varme, under omrøring, i 3-4 minutter, indtil kalkun og svampe begynder at brune.

Reducer varmen til medium, returner peber- og løgblandingen på panden og bland godt.

C) Skær tomaterne let, og tilføj dem med saft til panden.

Tilsæt nu Worcestershire sauce, citronsaft, rosmarin og sort peber.

Bland godt, reducere varmen til medium-lav, dække gryden og lad det simre i 15-20 minutter.

D) Rør majsstivelse i yoghurt og tilføj til gryderetten.

Varm op på svag varme (ikke simre eller koge), under jævnlig omrøring, indtil saucen tykner.

Serveres med ris, polenta, eller kartoffelmos.

Tips: For at undgå at det klumper, bruges fuldfed yoghurt der først tilsættes, når saucen er afkølet let og lad det ikke simre herefter.

Kan også serveres som "Gyros" i et foldet pitabrød med tomater, løg, tzatziki sauce.

Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød.

.............................................................................................................

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkål med rejer og stenbiderrognDenne ret med blomkål, rejer og senbiderrogn samt en let sauce er nem at lave og smager...
• OrangesildEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bruschetta med sprød skinkeDet tager ingen tid at lave disse skønne hapsere
• Appelsiner i karamelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
52811-08-2012 14:49:57 Karlo V. Andersen
Ser spændende ud. Af svampe tør jeg kun bruge champignon, men det lyder som en spændende ret, der skal prøves inden længe. Flot feet-back. Tak.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os