Logo

Kalkun gyros

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Serveres med cremet yoghurtdressing med hakket agurk og drys med dild. Disse gyroer med langtidsstegt kalkun giver dig gyldne stjerner fra hele selskabet.

Serveres med cremet yoghurtdressing med hakket agurk og drys med dild. Disse gyroer med langtidsstegt kalkun giver dig gyldne stjerner fra hele selskabet.

2 spsk smør eller margarine, blødgjort

6 fed hvidløg, finthakket

1 tsk salt

1½ tsk tørret oregano

1 tsk rød peber sauce (Tabasco)

750 g kalkunkød fx overlår uden skind

1 mellemstort rødløg, halveret, og skåret i skiver (1 kop)

1 kop yoghurt naturel

1 tsk tørret dild

2 fed hvidløg, finthakket (ca 1 teskefuld)

½ lille agurk, finthakket (½ kop)

6 pita brød (til at folde, uden lomme)

1 kop hakkede tomater

A) I en skål blandes smør, hvidløg, ¾ tsk salt, oregano og pebersauce.

Gnid blandingen på kalkunkødet.

B) Smør eller spray et ovnfast fad med låg med olie.

Kom løg i fadet og top med kalkunkødet.

Læg låg på, stil i ovnen steg ved 100°C varme i 7 til 9 timer, eller indtil kødet er mørt

C) I mellemtiden røres yoghurt, dild, hvidløg, agurk og resterende ¼ tsk salt i sammen i en skål, dæk til og opbevar i køleskab indtil servering.

D) Tag kalkunen ud af ovnen og fjern knoglen.

Skær kødet i fine strimler og kom det tilbage i blandingen i fadet.

Brug hulske til at fordele kød og løgblanding på 6 pitabrød og fold dem sammen.

Top med yoghurtsauce, og stil resten af saucen på bordet.

Tips: Du kan erstatte pitabrødet med hamburgerboller. For at spare kalorier, kan du bruge fedtfri yoghurt. Top med friske tomater og et par rå løgringe..

Gyros kan også serveres som en "gryderet" med pommes frites og tilbehør på en tallerken.

Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød.

.............................................................................................................

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskefrikadeller med forårsløg og citronsauce 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Røget makrel med fennikelsalat 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frokostsalat med æg, bønner og broccoliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Citron- og kiwisorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
35511-08-2012 14:43:50 Karlo V. Andersen
Waw siger man vist i vore dage. Det var en god opskrift. Tak for den.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os