Logo

Krydret laksetatar på salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret laksetatar på salat


Der er sommerdage, hvor man hverken har lyst til at tilberede eller spise varm mad. Prøv da disse to skønne retter, der kan laves helt uden komfur.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min.

 

Salat:

75 g salat fx frissé eller frilice

1 avocado

½ spsk lime, eller citronsaft

 

Tatar:

1-2 forårsløg eller lidt purløg

250-300 g frisk laksefilet

1 spsk mayonnaise

1 spsk sojasauce

1-2 tsk chilisauce eller 1 knsp chiliflager

salt og peber

 

Dressing:

1 spsk sojasauce

1 spsk lime- eller citronsaft

1 tsk sesamolie

1 tsk honning

 

Tilbehør: brød

 

*

Skyl salaten i iskoldt vand, så den bliver sprød og slyng den tør.

Skær avocadoen i både, og vend dem med lime- eller citronsaft.

Rens forårsløg eller purløg, og snit dem fint.

Fjern skind og ben fra laksen, og hak den groft med en skarp kniv.

Rør den sammen med mayonnaise, sojasauce og chili.

Smag til med salt og peber, og tilsæt forårsløg eller purløg.

Pisk dressingen sammen, og vend den med salatblade og avocado.

Anret på 2 tallerkener.

Anret tataren på salaten enten med ske som små "æg" eller form tataren til 2 bøffer.

Server retten med tynde skiver ristet brød stik dem gerne ind i salaten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.345 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her