
 
Nye kartofler med
masser af friske krydderurter udgør den fyldige bund under en frisklavet tatar
af laksefilet. Nemt og lækkert. 
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
300 g nye kartofler 
1 spsk olie eller 15
g smør 
1 håndfuld
krydderurter (fx dild, persille, purløg, brøndkarse) 
 
Laksetatar: 
225 g laksefilet 
1 skalotteløg 
½ tsk finreven
citronskal 
salt og peber 
*
 
1. Skrub kartoflerne
rene og skær dem i små terninger. 
Læg dem i en lille
gryde og dæk akkurat med koldt vand. 
Tilsæt olie eller
smør og ½ tsk groft salt og kog dem akkurat møre under låg ca. 7 min. (efter
størrelse). 
 
2. Skyl, tør og hak
krydderurterne. 
 
3. Tag kartoflerne
op og kog væsken næsten væk. 
Vend krydderurter og
kartofler i gryden og smag til med friskkværnet peber. 
Afkøl til
stuetemperatur. 
 
4. Skær laksen fri
for skind og ben og hak den groft med en kniv eller i en foodprocessor med
pulse-knappen. 
 
5. Pil skalotteløget
og hak det meget fint. 
Vend det i
laksetataren og smag til med citronskal, salt og peber. 
 
6. Anret kartoflerne
på: to tallerkener. 
Anret laksetataren
ovenpå kartoflerne og pynt med friske krydderurter. 
Server straks. 
 
TIPS: Vi brugte en
anretningsring til at forme laksetataren og flyttede den over på kartoflerne
med en palet. Du kan også forme tataren som store "æg" med en stor ske. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin