
 
Rimmad laks er lagesaltet laks, der smelter på tungen og er
hurtig at lave. Laksen serveres med flødestuvede dildkartofler og er en rigtig
sommerret importeret fra Sverige. 
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Trækketid: 4 timer. Kogetid:
20 min. 
 
 #
Rimmad laks: 
¼ liter vand 
75 g salt 
20 g sukker 
dildstilke 
1 stykke laksefilet uden skind (ca 600 g) 
 
Flødestuvede kartofler: 
1 kg nye kartofler 
50 g smør 
3 spsk hvedemel 
½ liter fløde 9% 
1 stort bundt dild 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
1 bundt grønne asparges 
(eller andre sommergrønsager) 
*
 
Kog vand, salt, sukker og dildstilke igennem til sukker og
salt er opløst. 
Hæld lagen i et fad, og køl den helt af. 
 
Læg laksefileten i den kolde lage, og lad den trække i
køleskabet i 4 timer. 
 
Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet
vand i ca. 15 min. 
 
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og bag det igennem
under omrøring. 
Pisk fløden i melblandingen lidt efter lidt, og kog igennem
under omrøring. 
Skru ned, og lad saucen simre i ca 5 min. 
 
Skær kartoflerne i skiver, hak dilden groft, og vend begge
dele i flødesaucen. 
Kog godt igennem, spæd evt. med vand, og smag til med salt
og peber. 
 
Knæk enderne af aspargesene, kog dem i letsaltet vand i ca.
4 min., og lad dem dryppe af. 
 
Tag fisken op af lagen og dup den tør med køkkenrulle. 
Skær laksen den i ½ cm tykke, korte skiver, og læg dem tæt
sammen i et fad. 
 
Server laksen med flødestuvede dild kartofler og dampede
asparges. 
 
TIPS: 
- Du kan servere røget laks eller makrel til de stuvede
kartofler i stedet for rimmad laks.
- Du tilsætte kørvel, persille, løvstikke eller purløg i
stedet for dild. 
- Du kan lave en lidt mindre fed udgave af de stuvede
kartofler, hvis du erstatter fløden med mælk. 
- Du kan også lave den helt fede
udgave ved at indkoge piskefløde til passende konsistens uden at jævne med mel.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin