Logo

Kyllingesalat med asparges og sprødt kyllingeskind

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kyllingesalat med asparges og sprødt kyllingeskind

 

Nyd fridagene med lidt ekstra godt til frokost. Her er serveret el sommerlig kold frokost, der både er velsmagende og mættende. kan gøres klar i forvejen, så det er let at have familie eller gæster.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: ca. 40 min.

#

2 hele kyllingelår

1 tsk peberkorn

1 tsk tørrede koriander

1 løg

2 tsk salt pr. liter kogevand

1 løg

1 laurbærblad

1 bundt grønne asparges

 

Mayonnaise:

1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)

½ tsk groft salt

1 tsk dijonsennep

ca. 1 tsk citronsaft eller vineddike

friskkværnet peber

1 dl neutralt smagende olie (raps-, vindruekerne- eller sojaolie)

 

Tilbehør:

1 bundt purløg

rugbrød eller hvedebrød

*

Træk skindet af de rå kyllingelår, og skær det i ca. 10 stykker, 3-4 cm på hver led.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Stræk skindet ud, så meget som muligt, og læg et stykke bagepapir ovenpå.

Sæt en plade eller et ovnfast fad ovenpå, så skindet ligger helt fladt.

Sæt bagepladen i ovnen ved 200 °C i 15-20 min., til skindet er sprødt.

 

Læg kyllingelårene i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.

Tilsæt stykker af løg og krydderier.

Kog kyllingen ved svag varme under låg i ca. 40 min, til kødet er mørt.

Lad det køle af, og riv kyllingekødet af benene i mindre stykker.

 

Knæk de seje ender af aspargeserne, og skær aspargeserne i stykker på 2-4 cm.

Kog dem i letsaltet vand i et par min, til de er møre.

Lad dem dryppe af i en sigte.

 

Rør æggeblommen med salt, sennep og citronsaft, og krydr med peber.

Tilsæt olien dråbevis, indtil æggeblommen bliver tyktflydende.

Rør derefter olien i i en tynd stråle, til det bliver en cremet mayonnaise.

 

Bland koldt kyllingekød med mayonnaise og asparges.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Pynt med fintsnittet purløg og sprødt kyllingeskind, og server med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bulgursalat med spinat, ribs og kyllingNyd en skøn salat til aftensmad - det er let og lækkert og kan varieres på utallige måder
• Dampet kylling med slikporrerPrøv denne fine anretning med dampede porrer og kyllingebryst et godt alternativ til al...
• Baconkylling med salat og chokoladekage med jordbærpuréServer en nem sommerret af kyllingebryster stegt i baconsvøb. Desserten er en lækker...
• Dessert nøddekage med hindbær og softiceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os