Logo

Løgtærte som i Bergheim

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Løgtærte som i Bergheim

 

Bergheim er en lille landsby i Alsace på vinruten 10 km fra Colmar. Mange restauranter i Alsace har løgtærte på menuen og opskrifterne er meget forskellige. Nogle bruger mange æg og får derved en høj tærte, der ligner en æggestand, andre bruger denne ret flade og med en intens løgsmag.


#
Mørdej:
100 gram smør
140 gram hvedemel
5 cl vand
salt
Fyld:
1 kg grofthakket løg
1 liter hønsefond
2-3 fed hvidløg
salt
1 æg
*


1. Smør, hvedemel, salt og vand æltes godt sammen til en kugle, der stilles koldt i ca. tre timer.


2. Løgene klares (ikke brunes) i lidt smør.

Hønsefond, hvidløg og salt tilsættes, og det hele koges langsomt ind til en grødagtig masse.

Det kan tage et par timer.


3. Kuglen rulles ud og kommes i en tærte- eller springform og bages ved 200 °C i fire minutter.

 

4. Den færdige løgkompot tilsættes 1 æg, og blandingen kommes på mørdejen, der bager i ca. 15 minutter ved 200 °C.




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BalsamicoløgBrug de skønne rødløg på en ny velsmagende måde i dette skønne tilbehør, som passer...
• LøgLøg er en af hovedbestanddelene i hverdagens madlavning. Løg kan bruges både rå og...
• Salat med bagte tomater og syltede rødløgDu bliver helt vild med syltede rødløg, som kan bruges til meget andet end salater, fx i...
• Petits fours med hvid chokolade og karamel-anisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os