Logo

Laks med pesto bagt i butterdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse lækre butterdejspakker med laks og pesto er dejlig nemme at lave. Server dem til frokost eller aftensmad eventuelt med grøntsager til såsom marinerede grønne bønner eller grillede peberfrugter.

 

4 personer

Tilberedningstid: ca. 1 time

Arbejdstid: ca. 30 min.

250 g butterdej (optøet)

2 æggehvider

600-800 g laksefilet

1 tsk. groft salt

1 knsp. peber fra kværn

1 portion Pesto- eller 1 bundt basilikum eller dild

 

Rul butterdejen ud på et meldrysset bord.

Rul dejen ud i en firkant med en tykkelse på 2-3 mm.

Rul et stykke ud der er stort nok til at pakke laksen ind i.

Pensl hele dejpladen med æggehvide og lad det tørre i 5 min.

Pensl igen med æggehvide.

Læg laksen på dejpladen, krydr med salt og peber.

Smør pestoen på fisken i et jævnt lag eller drys med skyllede, hakkede krydderurter. Pak fisken ind. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel.

Læg den indpakkede fisk i en bradepande eller ovnfast fad på bagepapir, pensl med resten af æggehviden.

Sæt fisken midt i ovn ved 200°C ca. 20 min. til den er lysebrun.

 Når den er bagt, skal den hvile i 5 min. før servering.

 

Tilbehør:

For eksempel Marinerede grønne bønner, rødbedesalat med sennep, kapers og persille eller Asparges vinaigrette Marinerede grillede peberfrugter med ansjoser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her