Logo

Leverpostej, bedstemors lækre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Leverpostej, bedstemors lækre

 

Leverpostej smager selvfølgelig bedst, når den er hjemmelavet. Traditionen tro laves denne leverpostej med lever, her fra kalv og spæk. Server for eksempel lun på en skive franskbrød.  

(fra år 1939)

# Ingredienser: 
500 g kalvelever
500 g fersk spæk
6 små ansjoser
50 g hvedemel
3 hele æg
2 dl piskefløde
1 dl stærk sky
saften af 1 lille dåse trøfler
salt og peber
*

 
Tag et par tynde skiver fersk spæk fra til at beklæde bageformen med.
Kalvelever og resterende spæk køres 4 – 5 gange gennem hakkemaskinen sammen med ansjoserne og så passeres det hele gennem puresigten.
Nu piskes massen med hvedemel, æg, piskefløde sky og saften af trøfler.
Trøflerne skæres i småstykker og kommes i til sidst.
Massen smages til med salt og peber og hældes i den spækklædte form og bages i vandbad i ovnen i ca. en time ved 200 °C.

 



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalkun og grønsager i wokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Mortens valnøddeboller En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Devils on a HorsebackEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblemos, bagtDenne ret er måske et lidt anderledes dessert idet æblemosen bages i ovnen inden...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os