Logo

Omelet med gedeost og frisk mynte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Omelet med gedeost og frisk mynte

 

Omelette au broccio - med en fyldig og smeltende konsistens og en gennemtrængende smag af frisk mynte. Det er en ideel anvendelsesmåde for den milde og kremede gede- (og fåre-) ost, som er dækket af krydderurter, der lugter af mynte og frisk slået hø.


#
15 g usaltet smør
3 friske mynteblade skåret i tynde strimler
3 æg, pisket let sammen med 2 tsk sukker
3 spsk mild gedeost (fx. fra Korsika) i terninger
1 spsk piskefløde
sukker til at drysse over
2 mynteblade til pynt
*


Sæt en 25 cm omeletpande over varmen.

Smelt smørret, tilsat myntestrimlerne ved høj temperatur.

Når smørret er bruset af, hældes æggene på, umiddelbart efterfulgt af osten og fløden.

Tip panden frem og tilbage nogle gange, og løft op i kanterne af omeletten med en spatel for at lade den flydende æggemasse slippe ned.

I samme øjeblik omelettens overflade ikke længere er flydende, men stadig løs og kremet, foldes den to gange på langs ved at lirke begge sider ind mod midten.

Lad den glide over på en meget varm tallerken.

Drys sukker over, pynt med mynteblade, og server straks.


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Croque Monsieur - En parisisk lækkerbisken i dit køkkenHvis du serverer den toppet op med et spejlæg eller et pocheret æg, skifter den navn til...
• Omelet med chili og røget sildEn bud på en meget anderledes omelet med røget sild og chili. Enten elsker man den eller...
• Ovnbagt æggekage med grønsagerDen bagte æggekage med grønsagsfyld smager dejlig varm og friskbagt, men kan også nydes...
• Engelsk risbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os