Logo

Pandekager med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager

Pandekagedej:
200 g hvedemel
3 dl mælk
ca. 1 dl vand
4 æg
½ tsk salt
25 g smeltet margarine
fedtstof til bagning

Kødfyld:
1 dl finhakket løg
ca. 35 g smør/margarine
300-400 g hakket oksekød
200 g bønnespirer
250 g champignon
½ - 1 tsk karry
3-4 spsk kinesisk soya
salt, evt. 3-4 spsk vand

Til gratinering:
3-4 spsk reven parmesanost
30 g smeltet smør

1) Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for tyk, klumpfri pandekagedej. Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet. Rør dejen igennem og spæd evt. lidt mere væske i, hvis dejen virker meget tyk.
2) Smelt fedtstoffet til bagningen. Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande. Hæld lidt dej på ved pandeskaftet. Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt over hele panden. Bag pandekagerne lysebrune på begge sider. Lad pandekagerne afkøle. Af denne portion bliver der 10 - 12 pandekager.
3) Kødfyld: Svits finhakket kød i fedtstoffet, indtil løgene er klare og let gyldne. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig. Tilsæt bønnespirer, rensede skiveskårne champignon, karry og soya. Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet virker tørt. Smag til med salt.
4) Lad fyldet afkøle lidt. Fordel fyldet på pandekagerne. Fold siderne på pandekagerne lidt ind og tril derefter pandekagerne sammen. Læg dem på sammenføjningen i et velsmurt ovnfast fad.
5) Drys reven ost over og dryp med smeltet smør. Sæt fadet på ovnrist på øverste rille i ovnen ved 225° i 10-15 min.

Pandekagerne serveres i fadet og dertil tomatsalat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her