Logo

Pirog med løg, soltørrede tomater og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tag pirog'eme med i picnickurven eller server dem til frokost med en sprød grøn salat. Piroggerne stammer oprindeligt fra Ukraine og kan laves med meget forskelligt indhold. Her laves de uden kød.

 

Tag pirog'eme med i picnickurven eller server dem til frokost med en sprød grøn salat
 
Dej:
15 g gær
4 dl koldt vand
1 tsk salt
350 g speltmel
150 g hvedemel
 
Fyld:
2 porrer
1 håndfuld soltørrede tomater
100 g fårefeta
2 spsk extra jomfruolivenolie
2 kviste rosmarin
Havsalt, hvid peber

*
 
Dej:
Start gerne dejen dagen før, men er der blot et par timer til­rådighed, så forøg gærmængden til 30 g og tilsæt håndvarmt vand i stedet for koldt.
Laven smidig dej og lad hæve på et køligt sted et døgns tid under et klæde opvredet i koldt vand.
 
Fyld:
Snit porrerne i grove skiver og sauter dem "møre" i olie.
Hak de soltørrede tomater og bland med afkølede porrer, feta og rosmarin.
Gem lidt rosmarin til pynt.  Smag til med salt og peber,
Del dejen i 8-12 stykker og rul stykkerne ud i ca. ½ centimeters tykkelse og lidt aflange i formen.
Kom en god skefuld fyld på og luk dejen omkring fyldet.
Vrid eventuelt enderne en gang rundt.
Pensl med olivenolie og drys havsalt og rosmarin på.
Bag pirogerne i en varm ovn ved 200ºC i ca. 15 minutter,

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her