Dej:
5 dl sigtet hvedemel
1 dl sojamel
1 dl olivenolie
salt
1 ½ dl vand
eller:
200 g grahamsmel
200 g hvedemel
1 dl olivenolie
salt
1 ½ dl vand
Fyld:
4 spsk olivenolie
4 snittede porrer
1 stor revet gulerod
3 tsk løvstikke
2 tsk merian
2 tsk fennikel
salt
tamari
*
Olien gnides ind i melet, og dejen æltes smidig med vandet. Dejen formes til en kugle, der deles i 8 stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel på størrelse med en desserttallerken.
Fyldet svitses og jævnes lidt, hvis det er for fugtigt.
På den ene halvdel af dejcirklerne lægges 1/8 af fyldet, den anden halvdel foldes over, og dejkanterne klemmes godt sammen med en gaffel. Kanten skæres fint til med en kniv, hvis kanterne ikke dækker hinanden.
Piroggerne, der ligner halvmåner, bages i ovnen i 30 min. ved 200º
Man kan også lave en stor halvmåne, som italienerne kalder en calzone. Så ruller man dejen ud til en stor cirkel og lægger hele fyldet på og bager den som nævnt ovenfor.
Pirogger egner sig særdeles godt til at tage med på skovtur, som madpakke og rejseproviant, eller de kan serveres varme til suppe.