Logo

Porretærte med skinke og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinken giver denne porretærte et lille pift, bacon gør den fantastisk. Tærten er dejlig nem at lave. Tærtebundene kan laves i forvejen og fryses ned. Kan bruges til brunch, frokost, aftensmad osv.

 

Bund:
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
125 g margarine
1 æggeblomme
 
Fyld:
1 bundt frisk porrer
1 pakke skinke i strimler
1 pakke bacon i tern
Peber, evt. salt
 
Æggestand:
2 hele æg + hviden fra ægget til bunden
1 dl mælk
1 post revet pizzaost (eller en blok Emmentaler revet i strimler)
Peber og et lille drys salt
¼ teskefuld friskrevet muskatnød
 
Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time.
Bunden fordeles i en smurt tærteform (obs. den kan ikke rulles på, men skal lægges på i små klumper, man glatter ud) og forsteges i ovn ved 200ºC i 15 minutter.
Porrer i skiver, skinke og bacon blandes i en gryde og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger.
Fyldet fordeles på tærtebunden, og æggestanden røres sammen og hældes over fyldet.
Madtærten bages i ovn ved 200ºC i ½ time.
Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke alufolie over de sidste 10 minutter.
Serveres med friskbagt flûte og grøn salat.
 
Tips: Tærtebunden kan laves i forvejen og fryses ned. Retten er supergod hele året rundt - både som hovedret og som populær natmad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (10 stemmer)
Siden er blevet set 18.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
72607-01-2012 18:24:28 maja
jeg syndes dennne opskrift er god at lave :-D

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her