Logo

Quiche med bacon og kartoffel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Det klassiske fyld er en æggemasse samt stegt, røget flæsk. Men man kan også tilsætte fx løg eller revet ost. Og man kan erstatte flæsket med bacon eller skinke ...

Dej:
150 g hvedemel
1 knivspids køkkensalt
70 g smør
1 dl vand

Fyld:
150 g kartofler
100 g bacon
2,5 dl piskefløde 38%
2,5 dl skummetmælk
2 æg
2 æggeblommer
2 knivspids reven muskatnød
2 spsk frisk persille
70 g emmenthaler
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber

Dej: Bland hvedemel med salt.

Fordel smør i små stykker og ælt det godt sammen med melblandingen til smørret er helt smuldret.

Tilsæt så vand og saml dejen hurtigt. Lad dejen hvile 30 min.

Fyld: Vask og skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.

Kog dem op og lad dem simre i 10 min. Når de er færdige, drænes de for vand.

Steg bacon i en pande, når det er gylden brunt tilsættes kartoflerne og det tages af varmen.
Hak persillen.
Tænd ovnen på 175°C.

Piskefløde, mælk, æg, æggeblommer piskes sammen, salt og peber efter behov.
Emmentaleren rives.

Når fyldet er klar rulles dejen ud og lægges i en oliesmurt tærteform og der prikkes huller med en gaffel over hele bunden.
Fyld kartofler og bacon og persille i tærteformen og hæld æggemassen udover og læg osten på toppen.
Bages i 35-45 min. Og stilles til afkøling før servering.

Tips: Ordet quiche er afledt af det tyske ord Kuchen (kage). Området hørte nemlig tidligere til Tyskland under navnet Elsass-Lothringen. En quiche er en tærte med usødet mørdejsbund og varierende former for fyld. Det klassiske fyld er en æggemasse samt stegt, røget flæsk. Men man kan også tilsætte fx løg eller revet ost. Og man kan erstatte flæsket med bacon eller skinke.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Smørrebrød med røget ørredSkal du lave det helt store frokostbord eller servere en imponerende forret? så giver vi...
• Indbagt farsrulleMed spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket kød række til mange personer....
• Stegt kyllingelever på salatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sherry-fromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os