Logo

Rejer med jasminris og salsa, indisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Prøv en ægte indisk 'curry' med masser af krydderier og en indisk udgave af tomatsalsa. Det er farverigt og smagfuldt. Styrken kan du selv regulere.

Prøv en ægte indisk 'curry' med masser af krydderier og en indisk udgave af tomatsalsa. Det er farverigt og smagfuldt. Styrken kan du selv regulere.

 

175 g jasmin- eller basmatiris

1 lille løg

½ grøn chili

3 tomater

½-1 spsk vineddike

salt

1 fed hvidløg

1-1½ spsk olie

250 g rejer

½ dl vand

Krydderiblanding:

1 spsk tandoori masala

½-1 spsk vineddike

frisk koriander til pynt

 

1. Kog risene i 3 dl letsaltet vand under låg i 12 min.

Lad derpå risene hvile til retten er færdig.

 

2. Hak halvdelen af løget.

Fjern kerner og vægge i chilien og hak den fint.

Hak tomaterne.

Kom løg, tomater og chili i en skål.

Hæld ½-1 spsk vineddike over og smag til med salt.

 

3. Skær resten af løget i skiver. Skær også hvidløget i tynde skiver.

Opvarm olien i en stor sauterpande.

Kom løg og hvidløg på panden steg det ved middel varme i 3-4 min.

 

4. Bland tandoorikrydderiet sammen med ½-1 spsk vineddike i en skål.

 

5. Hæld krydderiblandingen over løgene og lad det simre i yderligere 2 min. under omrøring.

Hæld rejerne i og rør forsigtigt rund til de er helt dækket af krydderiblandingen.

Rør vandet i og lad det simre ved svag varme i 2-3 min.

Pynt med grofthakkede korianderblade og servér retten med tomatsalsa og ris.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fyldt peberfrugt med oksekød og fuglelever.En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SennepssildDe rå sild kan erstattes af marinerede sild, der blot skal dryppe af og lægges direkte i...
• Grøn lasagne med tomatsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Escoffier's traditionel Plum PuddingBortset fra portionernes størrelse er indholdet næsten det samme, der er lidt variation i...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!